Lombok Vulkaan Tour: Mount Rinjani Beklimmen Informatie

sembalun trekking

Lombok Vulkaan (Mount Rinjani) op bij Lombok-eiland Indonesië wordt gevestigd dat. Mount Rinjani is de tweede hoogste vulkaan in Indonesië en stijgt tot 3.726 meter boven zeeniveau. Het eiland Lombok wordt gedomineerd door de berg Rinjani! Een semi-actieve vulkaan met een enorm kratermeer en een actieve vulkaan (Gunung Baru) erin.

Mt Rinjani is een behoorlijk zware berg en heeft extra fitheid nodig om alle tochten te doorstaan. De trek bestaat meestal uit het bekijken van de rand, het meer en de kratertop. Afhankelijk van hoeveel dagen je aan de tour besteedt, is een minimum van 2 dagen vereist om de Rinjani-tour te doen, zowel voor beginners als voor professionals.

Beste tijd voor trekking Mount Rinjani

Trekking op de berg Rinjani is geopend van april tot december. Na januari begint het regenseizoen en kan Mount Rinjani-trekking behoorlijk gevaarlijk worden. April en mei zijn de rustigste maanden van het jaar om te wandelen en hebben eigenlijk een aantal van de beste uitzichten omdat het landschap ongelooflijk groen is. De beste tijd om de berg Rinjani te beklimmen is in mei om te genieten van het beste uitzicht en stillere drukte.

Reserveer vooraf uw Mount Rinjani Trek

Als je je van tevoren wilt voorbereiden en je tocht op de berg Rinjani wilt boeken, bieden we één-, twee- en drie-nachten trekkingen op de berg Rinjani. Onze dragers dragen het kampeer- en kookgerei en bereiden uw maaltijden terwijl u op de berg bent. We bieden ook zachte trekking aan, dit zijn kortere tochten rond het Mount Rinjani-gebied.

I. 2 DAGEN 1 NACHT TOP RINJANI 3726M

SEMBALUN – SEMBALUN CRATER RIM – SUMMIT – SEMBALUN

Rinjani Summit

Tourbeschrijving:

Ben je enthousiast over de uitdaging om de berg Rinjani te beklimmen, maar heb je maar een beetje tijd over? Dan is deze 2 dagen & 1 nacht trek voor jou! We beginnen in Sembalun en trekken door een savannewoestijn. Bestemming: de Sembalun-kraterrand, op slechts een steenworp afstand van de Rinjani-top.

We dineren met een prachtige zonsondergang die uitkijkt over de berg Rinjani. Na een licht ontbijt stijgen we de volgende ochtend om 4 uur de top van Rinjani voor een aankomst bij zonsopgang. Terug van de bergtop hebben we een stevig 2e ontbijt voordat we teruggaan naar Sembalun.

Niet voor angsthazen! De trektocht van 2 dagen en 1 nacht wordt aanbevolen voor ervaren wandelaars en reizigers die van een fysieke uitdaging houden.

II. 2 DAGEN 1 NACHT WANDELEN CRATER RIM SENARU

SENARU – SENARU CRATER RIM – SENARU

RIM SENARU

Tourbeschrijving:

Ben je geen trekkingfanaat of wil je gewoon de tijd nemen? Hoe zit het met de gematigde Senaru Crater Rim Trek die u de top spaart? Vanuit Senaru trekken we door het tropische regenwoud een steile savanne op naar de Senaru Crater Rim. Hier zien we een prachtig uitzicht op Lake Segara Anak, het vulkaanmeer.

We kamperen op de rand van de krater en vertrekken de volgende ochtend na een ontbijt vol energie en dalen op dezelfde manier terug naar Senaru.

De 2 dagen en 1 nacht Senaru Crater Rim Trek wordt aanbevolen voor trekkers die de natuur van Rinjani willen ervaren tijdens een meer ontspannen wandeling en die van de jungle houden. Het is ook een ideale trektocht voor gezinnen met kinderen.

III. 3 DAGEN 2 NACHTEN WANDELING SUMMIT RINJANI EN MEER

SEMBALUN – SEMBALUN CRATER RIM – SUMMIT – SEGARA ANAK LAKE & HOT SPRINGS – SEMBALUN CRATER RIM – SEMBALUN

SUMMIT RINJANI

Tourbeschrijving:

De 3 dagen en 2 nachten volledige Rinjani-trek is ons populairste trekkingpakket. Als je alles wilt zien en de volledige trektocht van de berg Rinjani in de kortst mogelijke tijd wilt doen, dan is deze iets voor jou. We wandelen van Sembalun door een savannewoestijn naar de Sembalun kraterrand. Hier genieten we van het spectaculaire uitzicht op de berg Rinjani. Na een licht ontbijt om 4 uur de volgende ochtend pakken we de top voor zonsopgang aan en gaan dan terug naar het kamp.

We ontspannen en genieten van een stevig ontbijt voordat we afdalen naar het turquoise vulkaanmeer en een duik nemen in de hete bronnen. Ons volgende kamp ligt aan de Sembalun-kraterrand met majestueus uitzicht over het meer. Op onze laatste dag keren we terug naar het dorp Sembalun.

De volledige trek van 3 dagen en 2 nachten wordt aanbevolen voor ervaren reizigers, die van een fitness-uitdaging houden en alles willen zien.

IV. 4 DAGEN 3 NACHTEN SUMMIT RINJANI EN MEER WANDELEN

SEMBALUN – SEMBALUN CRATER RIM – SUMMIT – SEGARA ANAK LAKE & HOT SPRINGS – SEMBALUN CRATER RIM – SEMBALUN

rim sembalun

Tourbeschrijving:

Geef jezelf een extra dag om te genieten van de schoonheid van het Rinjani Nationaal Park. Het trekkingpakket van 4 dagen en 3 nachten is een minder gehaaste volledige trek met een extra nacht aan het vulkaanmeer. We beginnen in Sembalun door de savannewoestijn naar het Sembalun kraterrandkamp. De volgende dag om 4 uur pakken we de top aan.

Net als bij de ‘See It All’ trek, duiken we in de warmwaterbronnen, maar in dit pakket kamperen we direct bij het magische Segara Anak-meer, het vulkaanmeer.

Hier heb je de middag om te zwemmen in het meer. De volgende ochtend trekken we door de bomen langs de krater naar ons kamp aan de Sembalun-kraterrand.

Op onze laatste dag dalen we af door de savana naar Sembalun. Deze trekking wordt aanbevolen als je je tijd wilt nemen tijdens de trekking, dol bent op zwemmen in een vulkaanmeer en niet genoeg kunt krijgen van de fenomenale natuur van Rinjani.

Lombok Green Nature Whatsapp Chat
Send via WhatsApp